Äntligen - Nu öppnar Sveriges första gokartbana i 2-våningar

Efter tre års planering och närmare ett års byggtid står den nu äntligen klar. Sveriges första gokartbana inomhus byggd i 2-våningsplan
- Ja det är en 15-årig dröm som jag haft som nu går i upplevelse när jag nu blickar ut över banan, berättar Jimmy Jacobsson, vd och ägare till Gokartarenan Dalarna i Vikmanshyttan utanför Hedemora.

På fredag slås portarna upp, och det är någonting helt unikt som väntar alla gokart, och motorintresserade som nu kommer att leta sig till Gokartarenan i Vikmanshyttan utanför Hedemora.
Gokartbanor i 2-plan är inte så vanliga, det finns ett par stycken i de södra delarna av Europa, men i Sverige är Gokartarenan i Vikmanshyttan först.
- Det är givetvis kul att kunna bjuda på en unik upplevelse, och vi hoppas så klart att det är kommer att locka ännu fler hit till oss i Hedemora och Vikmanshyttan, säger Jimmy Jacobsson


De två våningsplanen är sammanbyggda med en spektakulär ramp som förbinder de båda våningsplanen där höjdskillnaden mäter 2,4 meter!
- Rampen har så klart varit den stora utmaningen att få till och nu tycker jag att vi har lyckats riktigt bra, den kommer att bjuda på en häftig upplevelse, lovar Jimmy Jacobsson.

Totalt mäter den nya 2-våningsbanan nu 400 meter, en förlängning med 130 meter.
- Det betyder ungefär 10-12 sekunder mer körtid och fem nya utmanande kurvor, berättar Jimmy.
Underlaget på det övre planet består av en slitskyddsplywood som bjuder på ett mycket bra grepp. Det är också på där uppe som banan är som bredast, totalt 6,8 meter och erbjuder bra möjligheter för omkörningar.Gokartarenan är inte bara fartfylld racing. Lokalen inrymmer även en fullt utrustad konferensavdelning med matmöjligheter. En våning upp med panoramautsikt ut över banan hittar man den spektakulära relaxavdelningen med både bubbelpool och bastu.
- Att nu äntligen kunna erbjuda Sveriges i särklass häftigaste gokartupplevelse ihop med vårt övriga utbud av aktiviteter känns oerhört stimulerande. Samtidigt vill jag verkligen tacka alla från botten av mitt hjärta som hjälp till i det här projektet.
Det har varit mycket jobb, toppar och dalar. Men nu är vi äntligen klara och ser fram emot att bjuda inte bara dalfolket utan hela Sverige på landets häftigaste gokartupplevelse, det kan jag lova, avslutar Jimmy Jacobsson.


Bokning: För bokning klicka här.